5 Comments

Blame it on the Värdegrund. Hoppas att både Anna-Karin och Ivar förstår att den rådande svenska inkonsekvensen gällande tolerans och intolerans bottnar i den postmarxistiska nyvänsterns maktordningsanalys - vilken svävar som en överideologi, eller "värdegrund", över svensk offentlighet.

Vi ska vara oerhört intoleranta med allt som kan uppfattas kränkande eller stötande mot de id-grupper som definieras som underordnade/"utsatta" i nyvänsterns maktordningsanalys. Dvs. svarta, rasifierade, muslimer, homosexuella, trans- och andra hbtq-personer samt kvinnor.

Och vi ska vara toleranta inför alla de misshagligheter som dessa id-grupper må företa sig i samhället. Och vi ska uppvisa tolerans inför misshagligheter som må drabba de överordnade id-grupperna i samma analys. Dvs. vita, heterosexuella, män från västerländsk kultur.

På samma sätt ska vi allmänt vara intoleranta och hårda inför misshagligheter som de överordnade id-grupperna må företa sig. Ingen tolerans är där nödvidigt att uppvisa, tvärt om - som Niklas Strömstedt så tydligt förkunnade.

Vilken id-grupp som är med i bilden är alltså helt centralt i Sverige i fall tolerans alternativt intolerans är nödgat att uppvisas. Detta faktum måste stå alldeles utomordentligt klart numera, och det borde stå lika klart vilken ideologi och dess analys som regerar i svensk offentlighet.

Expand full comment

Den här podden startade massor av tankar och känslor. T ex att jag känner mig kränkt när jag ser kvinnor som är täckta i olika grad. Har jag rättighet som vit kvinna att känna mig kränkt? Jag skojar inte! Det är vämjeligt att behöva acceptera att kvinnor ska behöva täcka sig för att vissa (invandrade) män inte kan behärska sina lustar och bete sig civiliserat. Bli arga om ni vill - min reaktion är min! Jag kan inte rå för den. Sedan dök tanken upp om hur pk-folket nedvärderar invandrare. Pk måste alltid rusa till försvar - som om invandrare skulle vara mindre vetande, undermåliga och inte kunna tala för sig själva. Det verkar som jag, som är kritisk till invandringens omfattning - ändå fullt ut tror att invandrade människor är kapabla till att hantera sina liv och argumentera för sin sak. Så förnedrande att bli behandlade som barn. Och nästa tanke - apropå försiktiga svenska män: Finns det inte någon man med pondus som kan säga till muslimska män och andra som har hederstänkande i sina släkter - att det är dags att sluta med det här larvet och komma ikapp. Om vuxna män tar diskussionen med andra vuxna män - kanske det skulle kunna bli en ändring. Tala till varandra i st för OM varandra. Kungen?? N-ordet!! Att inte kunna säga ordet "neger" - så nedvärderande - tycker jag. Det anses alltså så hemskt att vara färgad att man inte ens kan uttala ordet utan skriver om till "n-ordet" som alla vet vad det står för. Hur otroligt barnsligt är inte detta?? Jag förstår inte vad det kan vara för fel på att vara färgad. Ärligt talat - de är mycket snyggare än oss blekansikten - enligt min åsikt. Sträck på er och kalla er för n..... allesammans så försvinner nog det negativa. Och de här invandrargrabbarna på Gröna Lund - självklart VET de att de inte ska tränga sig före i en kö. Det är just därför de gör det. De vet hur mesigt de kommer att bli bemötta så de vill demonstrera sin makt. Inte minst över små flickor, som inte vågar eller kan sätta emot. Och egentligen skulle jag kommentera hovrättsdomen om mannen som inte förstår när kvinnan säger att hon inte vill ha sex, men det orkar jag inte nu. Vilket töntland vi har blivit! Ett hukande folk - under pk-dominansen. Jag ska läsa SD-programmet igen - varje ord - för jag har inte lyckats hitta exakt vad det är som en del tycker är så enormt hemskt med deras nationalism och omsorg om vårt land. God natt!

Expand full comment

Rötmånaden börjar tidigare och tidigare år efter år.

Min bästa vän är 15 år. (Jag är 72) Han är alltid hungrig. Han lever i Afrika. Han får varje dag pengar av sin mamma för att köpa lunch. Han väljer att skippa lunchen för att spara pengarna för att kunna köpa nägot. Tex mobil eller ett par smarta skor.

För att få lite perspektiv på grötdebatten så läs vad Rebecca har att tillföra

https://uvell.se/2023/05/23/lena-andersson-resten-1-0/

Niklas Strömstedt tillhör väl millionärsvänstern?

"Deplorables" är ursäktade i vårt land. Fast den svenska definitionen av deplorables är omvänd. Deplorables är de som inte följer normen. Normen att man skall respektera andras rättigheter arbeta och göra rätt för sig. I kön på Liseberg, eller på badhuset. De får all sympati av etablisemanget, speciellt SVT.

Vilka kriterier ligger till grund för att dela ut Guld-pass för entré till Liseberg?

TAHAARUSH är kanske en del av mångkulturen som vi bör bejaka?

Ivar. Har du läst Ruth Beebee Hill´s "Hanta Yo"?

Det här var lite spridda skurar, nedskrivna medan jag lyssnat till er.

Expand full comment

Det moderna psykopatibegreppet formulerades av RD Hare och D Schalling. Hon var min handledare för världens första doktorsavhandling om detta, 1979. Dagen efter kom en mupp (överdirektör på Socialstyrelsen) till min arbetsplats (jag var tf chef på Rättspsyk, Huddinge). Forskningen på "det där" har nu upphört, annars blir det foten. En vänsterkrok. Jag slutade samma dag. Samma (s)-mupp mörkade mordet på Osmo Vallo. Fearless social dominance, the dark triade, snakes in suits. Gängcheferna. Men i Sverige får vi inte använda ordet ännu. Det finns inga farliga människor, bara farliga möten (Socialstyrelsen 1984). Grattis alla kvinnor, ni misshandlas inte, ni deltar i möten.

Expand full comment

I mitten av podden uttrycker Ivar A. att det inte är något att bry sig om, det har ’alltid’ varit så, att vissa ungdomar beter sig som svin. Han tycks förespråka medborgargarde som beväpnar sig. Jag vill påminna om att vi lever i ett rättssamhälle som bara kan upprätthållas genom att tillämpas.

Expand full comment