Vi kommer ganska snart att förstå hur hjärnan samverkar med mag-tarmsystemet, och hur hormoner reagerar på olika typer av mat. Under hela människans historia har mat varit bristvara, och i synnerhet kolhydrater. Dessutom var människan tvingad att arbeta hårt för att få ihop till sitt dagliga bröd. Det insulinpåslag och blodsockerhöjning …
Vi kommer ganska snart att förstå hur hjärnan samverkar med mag-tarmsystemet, och hur hormoner reagerar på olika typer av mat. Under hela människans historia har mat varit bristvara, och i synnerhet kolhydrater. Dessutom var människan tvingad att arbeta hårt för att få ihop till sitt dagliga bröd. Det insulinpåslag och blodsockerhöjning man fick jobbade man bort med 10-12 timmar fysiskt arbete. Först efter 1945 har vi fått i princip obegränsad tillgång på i synnerhet socker och mjöl. Dessutom arbetar allt färre med fysiskt arbete. Det syns. En minoritet går igång på kolhydrater som andra går igång på alkhol. Det blir ett missbruk. Kan man inte sluta äta pasta, bullar, mackor och godis, så är man missbrukare. Mättnadshormonerna sätts ur spel. Enda sättet är att skippa ris, potatis, mjöl och socker. Man får ju äta allt annat. Om man gör glass på tre dl grädde och 200 g hallon blir du garanterat tvärmätt, du orkar troligen inte äta allt. Det sjuka är att vi har inbillats att animalikst fett är farligt. Ät en biff eller en bit fisk med en god, fet sås, ihop med en sallad, och du blir garanterat mätt. När alkoholmissbrukare slutar, så går de ofta över på sockermissbruk, säger min bror som jobbar inom missbruksvård. Jag har haft problem med min mage i alla år, och äter lite men näringstät mat, för att slippa må dåligt. LCHF passar bäst. Dessutom är mat överskattat som umgängesform. Man kan träffas utan att äta och supa. Lek med barnen, spela fotboll, spring, promenera, cykla, bada ihop. Jag gillar 16-18 timmars fasta också.
Vi kommer ganska snart att förstå hur hjärnan samverkar med mag-tarmsystemet, och hur hormoner reagerar på olika typer av mat. Under hela människans historia har mat varit bristvara, och i synnerhet kolhydrater. Dessutom var människan tvingad att arbeta hårt för att få ihop till sitt dagliga bröd. Det insulinpåslag och blodsockerhöjning man fick jobbade man bort med 10-12 timmar fysiskt arbete. Först efter 1945 har vi fått i princip obegränsad tillgång på i synnerhet socker och mjöl. Dessutom arbetar allt färre med fysiskt arbete. Det syns. En minoritet går igång på kolhydrater som andra går igång på alkhol. Det blir ett missbruk. Kan man inte sluta äta pasta, bullar, mackor och godis, så är man missbrukare. Mättnadshormonerna sätts ur spel. Enda sättet är att skippa ris, potatis, mjöl och socker. Man får ju äta allt annat. Om man gör glass på tre dl grädde och 200 g hallon blir du garanterat tvärmätt, du orkar troligen inte äta allt. Det sjuka är att vi har inbillats att animalikst fett är farligt. Ät en biff eller en bit fisk med en god, fet sås, ihop med en sallad, och du blir garanterat mätt. När alkoholmissbrukare slutar, så går de ofta över på sockermissbruk, säger min bror som jobbar inom missbruksvård. Jag har haft problem med min mage i alla år, och äter lite men näringstät mat, för att slippa må dåligt. LCHF passar bäst. Dessutom är mat överskattat som umgängesform. Man kan träffas utan att äta och supa. Lek med barnen, spela fotboll, spring, promenera, cykla, bada ihop. Jag gillar 16-18 timmars fasta också.