Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
När gängen mördade ett barn
1
0:00
-53:37

När gängen mördade ett barn

Mordet på 12-åriga Adriana chockerade hela Sverige. I en ny bok – "Den sista sommaren" – berättar journalisten Karl Enn både vad som föregick händelsen och vad som kom efter.
1
Transcript

No transcript...

Karl Enn. Foto: Mondial

En augustinatt smiter tolvåriga Adriana ut med några kompisar för att köpa hamburgare. Nästa morgon vaknar ett helt land upp till det ofattbara: gängen har skjutit ihjäl ett oskyldigt barn. Händelsen visar sig ha rötter i en blodig konflikt som startade mellan två unga män för över ett decennium sedan. En konflikt som passerat gräns efter gräns tills allt kulminerar under några kokande sommarmånader.

Så börjar Den sista sommaren (Mondial) av journalisten Karl Enn. Det är en bok som är svår att lägga ned, inte bara för att den är berättad så att tragedin inträffar ungefär halvvägs in. Utan också för att det är svårt att ta in att 12-åriga flickor skjuts ihjäl i Sverige.

Den sista sommaren är både en skildring av denna tragedi, och om hur gängens hänsynslösa krig har förändrat Sverige. Man kommer nära, både gärningsmännen, anhöriga och oskyldigt drabbade. Om detta handlar dagens podd.

Bli prenumerant!

Loading...

Rak höger expanderar

"Rak höger med Ivar Arpi" började som ett soloprojekt, men såhär tre år in har publikationen vuxit rejält. Nästan 21 000 prenumeranter har visat att det finns en efterfrågan på vad vi gör, vilket är otroligt roligt.

Sedan ungefär ett år tillbaka harSusanna Birgerssonoch Anna-Karin Wyndhamnvarit återkommande skribenter, vars texter och granskningar har fått stort genomslag både hos er läsare och i andra sammanhang.

I takt med att fler har blivit betalande prenumeranter kan Rak höger fortsätta att bygga ut sin verksamhet. I veckan lanseradesPer LindgrenochJohan Lundberg, och fler blir det. Utöver det viktigaste, att det ger mer läsning till prenumeranterna, tycker jag personligen att det är kul att få kollegor. Rak höger är inte längre ett soloprojekt, utan en större publikation som samlar allt fler.

Jag vill också passa på att påminna vad som gör oss annorlunda. Vi får inget presstöd, vi tar inte emot pengar från någon intresseorganisation eller lobbygrupp. Det är endast tack vare er prenumeranter vi kan fortsätta vara självständiga röster i en konform samtid. Så stort tack för att ni är med, utan er hade det inget av detta varit möjligt.

Bli prenumerant!


Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)

1 Comment
Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
Ivar Arpi i samtal med vänner och fiender. Utan filter eller skygglappar.