11 Comments

Underbart Ivar! När jag läste att du var i London antog jag att du deltog i konferensen. Ska bli mycket intressant att se vilken effekt del två i kulturkriget som Matt Goodwin offentliggör med dagens inlägg leder till.

Expand full comment

Jag vet inte om det är hälsosamt att lyssna på er. Just nu är jag gråtfärdig. Lärarstudenten och bokhandeln i London blir till en mörk bild av vår nutid. Men samtidigt förstår jag att man inte får ge upp. Så jag kommer fortsätta lyssna .Får ta en extra blodtryckstablett nästa gång.

Expand full comment

Bästa Anna Karin. Jag har stor respekt för dina åsikter och synpunkter. Men. När du pratar om Elsa Widding och hennes avhopp från SD så poppar det upp en hel del frågor. Först vill jag säga att jag har stor respekt för och beundrar Elsa Widding. Kritiken av att hon besökte/deltog i en konferens suddar ut allt hon sagt och skrivit och placerar henne som förintelseförnekare är förskräkligt. Att sen den minister som uttalar sig använder politkerspråk som betyder att han kan använda sig av "guilt by association!" utan av att säga rakt ut vad man menar. Han behöver alltså inte stå för vad han sagt, eftersom han inte sagt det.

För att gå tillbaka till din kritik undrar jag vad du menar med tre nivåer på deltagande. Vilken nivå deltog Elsa på? Det säger du inte utan låter frågan hänga i luften. Även om hon var där som talare, vad betyder det? Allt som betyder något är vad hon sa. (patiledardedatt i SVT. Bara för att Noshi är där behöver väl inte hon stå till svars för Jimmies åsikter, eller?) Jag har uppfattat att konferensen var en uppföljare till Läkarupproret som avhölls i Stockholm några månader tidigare. Som var mycket kritisk till covidhanteringen i Sverige och världen. Sverige och Tegnell var nog bäst i världen på att hantera "pandemin". En antydan om det var nog att Tegnell inte fick jobb hos WHO utan bara försvann. Ursäkta, det var ett sidospår.

Tillbaka till Elsa. Jag ber er att bjuda in Elsa till ett samtal om varför hon lämnade SD.

Expand full comment

Gott jobb IA. Intressant att höra om konferensen i London. AKW är klockren. Just i den här podden trycker jag att du tar för mycket utrymme.

Expand full comment

Tack för ett intressant avsnitt. Jag blev lite nyfiken på vilken bok Ivar hade svårt att lägga ifrån sig efter Londonresan.

Expand full comment

Stort tack att ni lyfter frågan om vår skolas politisering. Jag har varit lärare i 30 år och skulle aldrig tidigare kunnat förutse att vår utbildning skulle sjunka så lågt att ideologisk skolning ersätter en pedagogisk intresseväckande undervisning. Skolans uppgift är att stegvis ge grundläggande kunskaper och färdigheter i de ämnen som står på schemat och inte att styra in eleverna i en förutbestämd ideologi. Ett ökat läsintresse underlättas av spännande fantasirika böcker och inte av en ideologisk träning. Anledningen till att barn till högutbildade har bättre skolresultat behöver inte betyda att dom får mer stimulans hemifrån. Min erfarenhet är snarare det motsatta. Det finns ingen forskning som har undersökt hur mycket stimulans till kunskapsinhämtande som ges i olika hem. Det kan faktiskt vara så enkelt att högutbildade begåvade föräldrar får barn med högre begåvning. Det kan också vara så att minskade krav ger minskat incitament att träna sina färdigheter. Detta är vetenskap och inte det tyckande och troende som genomsyrar dagens samhälle och där ideologi ges större plats än kunskapens självklara fundamentala betydelse för människors utveckling och välbefinnande.

Expand full comment