12 Comments

Fast det framställs som något nytt, men det nya är ju att det sker offentligt. Sedan urminnes tider har kvinnor pratat med varandra, medan män generellt varit mycket mer restriktiva med att dela med sig. Patriarkal hederskultur kanske, men jag vill inte veta ett skvatt om min polares sexliv eller hur deras respektive beter sig där. Kvinnor verkar ha färre sådana spärrar.

Expand full comment

Bra poäng. Det är nog mera att hämningarna släppt i offentligheten.

Expand full comment

Min salig mor var bekant med en kvinna i grannskapet. Denna bekant drygade ut inkomsten med att städa på diverse nöjesetablissemang i trakten. Min mor berättade för mig att hennes bekant vittnat om att klottret på damtoaletterna i allmänhet var betydligt grövre än klottret på herrtoaletterna. Om det nu har nå'n betydelse men det ska väl inte uteslutas kanske. Så det är nog som Ivar skriver, det är männen som tystnat, av överlevnadsinstinkt. Se'n kan man som någon annan här också skriver undra över hur stor förlusten är över att inte grova könsord, ingående tekniska beskrivningar av diverse tillvägagångssätt med mera presenteras som seriös littetratur. Eller handlar allt egentligen om att vissa kvinnor har behov av att "visa stake"?

Expand full comment

Jag är nog för gammal, men jag anser att vissa kvinnor har gått för långt, det är helt enkelt vulgärt och de bevisar bara hur tomma i huvudet de egentligen är. Så jag högaktar de män som inte ger sig in i diskussionen med dessa sk kvinnor, ja jag skriver så kallade för jag betraktar dem inte som kvinnor och jag har full förståelse för att männen skyr dem, skulle jag också göra om jag vore man.

Expand full comment

Det är klart att de är vulgära. Men jag ser det som ett sätt för dessa personer att få uppmärksamhet och uppskattning av sin omgivning. Ett uttryck för deras narcissism helt enkelt.

Expand full comment

Kan det vara så att kvinnor gärna läser om det och män i högre grad tittar på det av en anledning? Det påstås finna studier på att män är mer visuella och hands on och därför vill "se sexet" mer än prata och fantisera om det?

Expand full comment

Brilliant observation, bra text och bästa slutet! Bravo!

Som ett exempel på precis det du skriver om så tänker jag inte dela denna text på sociala medier, vilket jag brukar göra med dina texter, av precis den anledningen du går igenom - det finns bara nedsida.

Sen tolkar jag vissa kulturkvinnors behov av att berätta om intima sexuella upplevelser som bara ytterligare ett uttryck för deras narcissism och behov av uppmärksamhet (och en brist på uppförande generellt).

Expand full comment

Apoteken säljer bara sexleksaker för kvinnor. När jag konfronterade ett apotek påstod dom att det inte finns sexleksaker för män... Jag tror snarare det rör sig om att det skulle bli ett ramaskri om det fanns en fleshlight på hyllorna. För manligt sexualitet är fult och äckligt till skillnad från kvinnornas sensuella och fina sexualitet.

Expand full comment

Just sexleksaker för män är verkligen en grej som är på frammarsch, så om du kollar sexleksaksbutiker så finns det massor. Att apotek börjat sälja sexleksaker var rätt skandalöst för 10 år sedan, så om ytterligare tio lär sexleksaker för män på apotek förmodligen inte förvåna någon.

Expand full comment

Dock inte bara kvinnor när det gäller dikter. Jag är definitivt ingen kvinna. http://genusdebatten.se/karlekens-lon-the-joy-of-cunilingus/

Expand full comment

Både män och kvinnor avhumaniserar kvinnor… av olika anledningar men med samma resultat. Och ingen vågar säga att våldsam sex är våld, inte njutning. Och om man verkligen njuter av våld (dvs är sadist eller masochist) bär man kanske på en jävligt tung ryggsäck och behöver hjälp. Sex är mer än en handelsvara, en förhandlingsvara, en drift. Det finns verkligen inget spännande med att läsa om folks olika fetischer och ännu mindre uppbyggande är det att titta på övergrepp oavsett om de stämplas som feministiska eller annat. Du har en jätteviktig poäng i det du skriver, men ändå missar du den riktiga poängen enligt mig. Att själlös sex i alla dess former är en dissociation för vi alla är mer än bara en kropp med olika fysiska drifter. Fan va lurade vi är, vi kvinnor…

Expand full comment

Mycket av det som nu skrivs av kvinnor verkar handla om att få ut aggressioner, ilska och avskräcka från sex med män .Vissa föredrar toyboys , slags levande dildos som kan föredras framför sexleksaker , leksaker tittar inte på sport på TV. Intressant är att man ger uttryck för en människosyn , objektifiering som man beskyller män för att ha. Män som köper sex och män som tittar. Den manliga blicken. Förstod ingenting tills jag fick se exempel på den kvinnliga blicken på film. Det är lesbiskt det handlar om!

# Metoo började bl.a i SvD Kultur med ett 30-tal sexhistorier, väldigt explicita och detaljrika och ett språk som stinker nedkissade skoltoaletter" kuk, fitta, röv" . En kvinnlig komiker hyr en arena och skriker" fitta och kuken i halsen" och ber publiken ( mest kvinnor) att onanera samtidigt. Skriv gärna en bok eller två om sex men inte i Rak Höger. Tidig tonår slukade vi allt av Henry Miller, Anis Nin o, 491 och diverse gladporr. Fjortisläsning. Undersökt och djupintervjuat i omgångar på uppdrag av Harlekin 1978-1992om hur mkt sex svenska kvinnor vill ha i romanform: Svaret blev typ slutscenen " Borta med vinden" - man vill få föreställa sig vad som händer, hur, etc- inte alls för tydligt. Vissa tänder på runda ord, andra levande dildos, några på leksaker.

Expand full comment