6 Comments

Lysande analyser av Aron Flam som t.ex. jämförelsen mellan antisemitism och socialism. Socialism lurar in människor på en väg med en ideologi som är allt annat än verklighetsförankrat och där det finns utrymme för antisemitism och rasism. En sådan ideologi har definitivt ingen framtid. Även dina ord om vår svenska konformism är mycket tänkvärda. Vi har en tradition där kollektivet ställs i centrum med begränsade möjligheter och känslomässigt motstånd för individuellt tänkande. Som lärare ser jag den massiva ideologiska påverkan som våra studenter utsätts för. Mörkret är den konservering av förlegad ideologi och den antisemitism som nu visar sig på gator och torg. Ljuset är de människor som kan stå fria från detta och den snäva verklighetsuppfattning med tillhörande människoförakt och som ser och förkastar antisemitismens olika skepnader. Vi måste ta kraftigt avstånd mot ideologier och religioner som saknar den kristna humanism som byggt vårt samhälle. Tack Ivar och Aron!

Expand full comment
Nov 21·edited Nov 22

Upprörande att du Ivar blivit cancellerad av FB/Meta, dessutom samtidigt som uppmaningar till våld uppenbarligen passerar och godkänns i deras kontroll. Nu är FB förvisso på dekis o tydligaste tecknet är allt sponsrat innehåll o oombett material som sköljer bort det viktiga o önskade. Så gråt ej över det. Jag tror det var 2018 som Hanif Bali sade att Sverige behövde stängda gränser i tre år och återvandring för att ha en chans att komma på rätt köl igen, såklart hände inte det utan istället fortsatte vanvettet med uppåt 100 000 in per år från Mellanöstern o Nordafrika… detta har faktiskt S och övriga bland förnekelsfyrans partier lyckats alltför väl med att mörka. De ljög om att vi hade EU:s miniminivå (anhöriginvandring räknades ej tex) - och 50% av svenskarna trodde på det och gör det fortfarande! Tyvärr känner jag ingen hoppfullhet för landet som inte såg något komma.

Expand full comment

Visst är det antisemtism men detta är bara ett av islamismens mål för utrotning, de vill ju åt alla icke islamtroende, inkl kristna etc, så varför inte annonsera detta som ett krig mot alla icke troende. Jag tror det blir lättare för alla demokrater att sympatisera i kampen mot vår gemensamma fiende. Det skulle också vara lättare att väcka demokratiska västerlänningar mot den omfattande invandringen av muslimer till den demokratiska världen och övertagande av den fria världen som inte gillas av islam.

Expand full comment

Mycket angeläget samtal och dialog, särskilt då Aron Flams analys. Ivar’s Rak Höger är ett suveränt viktigt forum för kritisk och konstruktiv politisk analys....Men Ivar måste vara mindre ordrik och omständig i sin retorik, allt för många bisatser och förklaringar som tar udden av Ivar’s kloka insikter.

Expand full comment

Här försöker Raz Segal, "an Israeli associate professor of Holocaust and genocide studies at Stockton University in the US" reda ut vad som rent juridiskt krävs för att kalla något folkmord:

https://twitter.com/OwenJones84/status/1726948242531782961

Expand full comment

Väldigt givande samtal. Tack Ivar Arpi och Aron Flam. Jag känner mig mindre ensam med mitt sätt att uppfatta det som händer nu och här när jag lyssnar och läser det ni pratar om och skriver. Men det hjälper inte mycket - vi är så få och hörs inte. Och dessvärre vet jag inte hur vi kan gå vidare för att förändra det som måste göras för att se ljuset i det mörkret som vi befinner oss här och nu. Någon som vet?

PS. Jag har publicerat en likadan kommentar på Arons FB - han är inte blockad ännu. Men varje röst räknas så jag skriver även här.

Expand full comment