Rak höger med Ivar Arpi
Under all kritik
Vad Svarta legionen kan lära oss om nedrustning
5
0:00
-50:25

Vad Svarta legionen kan lära oss om nedrustning

Anna-Karin har varit i Stockholm och debatterat wokeism och extremism på universiteten. Ivar har läst om Svarta legionen. Det handlar om Nato, nedrustning och krigsinsikt.
5

Anna-Karin har varit på Idébaren på Kulturhuset i Stockholm och pratat om wokeism och extremism på universiteten. Hon noterar en förändring i hur begreppet woke och cancelkultur används. Tidigare förnekade många till vänster att det ens fanns någon cancelkultur, nu säger de sig vara värst drabbade själva. Lika vanligt har varit att förneka existensen av wokeism, men i debatten menade Paulina Sokolow från Flamman att högern är woke som är anti-woke. Ungefär.

Vi pratar också om det faktum att Sverige nu är fullvärdig NATO-medlem. Vi pratar också om att den svenska neutraliteten och alliansfriheten aldrig riktigt fanns, men att denna dimridå ändå satte sig i den svenska identiteten. Vi pratar också om att opinionen kring att skicka svenska soldater utomlands, Centerns utspel om att öka försvarsutgifterna till 3 procent av BNP, med mera.

Ivar gör en historisk parallell till Svarta legionen i Ungern, som var världens bästa armé under andra halvan av 1400-talet. När kungen, Mattias Corvinus, dog så lade dock adeln ned den, eftersom de vill sänka skattetrycket för sig själva. Några år senare erövrade Osmanska riket Ungern. Så kan det gå.

Bli prenumerant!


Rak höger expanderar

"Rak höger med Ivar Arpi" började som ett soloprojekt, men såhär tre år in har publikationen vuxit rejält. Nästan 21 000 prenumeranter har visat att det finns en efterfrågan på vad vi gör, vilket är otroligt roligt.

Sedan ungefär ett år tillbaka har Susanna Birgersson och Anna-Karin Wyndhamnvarit återkommande skribenter, vars texter och granskningar har fått stort genomslag både hos er läsare och i andra sammanhang.

I takt med att fler har blivit betalande prenumeranter kan Rak höger fortsätta att bygga ut sin verksamhet. I förra veckan lanserades Per Lindgren och Johan Lundberg, och i morgon lanseras nästa skribent.

Utöver det viktigaste, att det ger mer läsning till prenumeranterna, tycker jag personligen att det är kul att få kollegor. Rak höger är inte längre ett soloprojekt, utan en större publikation som samlar allt fler.

Jag vill också passa på att påminna vad som gör oss annorlunda. Vi får inget presstöd, vi tar inte emot pengar från någon intresseorganisation eller lobbygrupp. Det är endast tack vare er prenumeranter vi kan fortsätta vara självständiga röster i en konform samtid. Så stort tack för att ni är med, utan er hade det inget av detta varit möjligt.

Bli prenumerant!


Andra betalningsalternativ

För den som föredrar att använda Swish, Plusgiro eller Bankgiro så går det också utmärkt. Märk insättningen med “Substack” och din mejladress. I dagsläget är det årsprenumeration och mecenatnivå som är lättast för mig att administrera på det viset.

Swishnummer: 123-027 60 89

Plusgiro: 198 08 62-5

Bankgiro: 5808-1837


Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)

5 Comments
Rak höger med Ivar Arpi
Under all kritik
Anna-Karin Wyndhamn och Ivar Arpi slår både näven och handväskan i bordet om aktuella och rykande inaktuella händelser.