Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
Svenska moskéer vill förbjuda all islamkritik
4
0:00
-1:02:22

Svenska moskéer vill förbjuda all islamkritik

Sofie Löwenmark på Doku har närgranskat den svenska islamismen i flera år. I sin senaste undersökning visar hon att även vanliga moskéer ställer långtgående krav på anpassning av övriga samhället.
4
Sofie Löwenmark.

Sofie Löwenmark på Doku har närgranskat den svenska islamismen i flera år. I deras senaste undersökning visar de hur även vanliga moskéer ställer långtgående krav på anpassning av övriga samhället.

30 av 31 moskéer som svarade på Doku:s frågor ville se förbud mot koranbränning, men även mot handlingar som skändar, provocerar och förolämpar islams och muslimers symboler och heliga värderingar. Av de moskéer som svarade efter att artikeln publicerades sällade sig alla till kören av förbudsivrande. Vad säger det om svenska moskéer? Finns det utrymme för yttrandefrihet i ett sånt klimat?

Vi pratar om jihadism, islamism och hur Doku förändras just nu.

Bli prenumerant


Några länkar till dagens avsnitt

Koranbränningsförbudsförespråkarnas ohederlighet (Doku 10/7)

Häxjakt mot skolpojkar i England efter tappad koran (Doku 20/3)

Svenska moskéer vill ha ett totalt kränkningsförbud (Doku 29/7)


En sista sak…

Om du tycker att det du tar del av här är värdefullt, så överväg gärna att bli en betalande prenumerant. Det är tack vare dig som jag och de andra på Rak höger, där även Under all kritik ingår, kan fortsätta vara självständiga röster.

Låt sommaren ge dig en rak höger!

Uppgradera prenumerationen


Inför varje podd…

Inför varje avsnitt av podden diskuterar jag ämnet med er och tar med era frågor till samtalet. Det ni behöver göra för att delta i samtalet är att ladda ned Substackappen och vara med i Rak högers chatt. Många är redan med, men jag hoppas givetvis på fler.

För att gå med i chatten behöver du ladda ner Substackappen, som nu finns tillgänglig för både iOS och Android. Chattar skickas via appen, inte e-post, så slå på push-notiser så att du inte missar konversationen när den händer.


How to get started

  1. Download the app by clicking this link or the button below. Substack Chat is now available on both iOS and Android.

Get app

  1. Open the app and tap the Chat icon. It looks like two bubbles in the bottom bar, and you’ll see a row for my chat inside.

  1. That’s it! Jump into my thread to say hi, and if you have any issues, check out Substack’s FAQ.

Join chat


Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)

4 Comments
Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
Ivar Arpi i samtal med vänner och fiender. Utan filter eller skygglappar.