3 Comments

Lyssnade på hela programmet men det var rätt trevande. försiktigt och segt överlag. Vad hände med rak höger? Det blir alltmer tamt tycker jag. T.ex. har vi ett val i höst och liberalismen har varit på nedgång länge politiskt, varför? Inget svar här. Jo svaret är att liberalismen, som den praktiserats i alla fall, INTE har kunnat hantera konservativa invandrargrupper alls, ett stort misslyckande. När liberalismen reduceras till att "alla får leva som dom vill" så blir den tolerant mot intolerans. Den har varit för feg också för att stå upp för att alla medborgare ska ha rätt till en liberalt samhälle. Men ännu värre kanske, liberalismen har inget svar för hur man hanterar dom som inte vill leva liberalt. Kanske har det också varit så att liberalismen trott att alla vill leva liberalt med tiden, bara man kommer till en liberal värld som Sverige, EU, Västvärlden. Liberalt högmod?

Bara "soft ball questions" och resonemang i programmet tyvärr som inte gav mycket mer svar än att Sakine skulle vilja höra lite hårdare tongångar mot islamism typ Macron. Men vad hjälper ord ens?

En tydlig liberal fråga t.ex. gäller bidrag. Ska man kunna leva som invandrare år ut och år in på världens mest generösa bidrag och utan att behöva anpassa sig? Vänstern äger frågan som vanligt, om man vill minska bidragen är man ond. Bidragen blir då ett verktyg för invandare att kunna leva ännu mer konservativt (kvinnan sköter hemmet och får många barn).

Som liberalismen beter sig i Sverige så tycker jag den förtjänar att försvinna från den poliska scenen. Inte så konstigt att Moderaterna trycker allt hårdare på konservatism i sitt resonemang om att man är ett liberalkonservativt parti. Enda ljusglimten för liberalismen man kan få partipolitiskt är att lyssna på Alexander Bard från Medborgerlig Samling. Men då blir ändå frågan om liberalism räcker (ofta bara ekonomisk styrning) för att få ordning på Sverige eller om behövs betydligt hårdare tag. Kanske blir det till sist så illa att man måste använda extrema och rätt antidemokratiska åtgärder för att få ordning på extrema problem, eller om även det kanske är för sent.

Lyssna även på Pär Ström nu på youtube, han larmar ordentligt med sin kanal "nu fan räcker det" och han är mycket oroad för Sveriges framtid.

Expand full comment

Jag vet inte, hmm, jag kom bort mig emellanåt i outtalade saker, jag menar nog förförståelsen. Man är inne i sina ämnen, det blir en aning teoretiskt kanske. Å andra sidan finns saker där som jag gillar, ett samtal om synsätt på migration, migranter, kulturella uttryck etc.

Expand full comment

Varför frågar man en utlänning om huruvida de skall vara med tycka till om invandring? Sverige är Svenskarna land PUNKT. Gemene svensk är helt efterbliven som tillåtit utlänningar ha en åsikt om invandring eller rösta för den delen.

Sakine en till grej, nästa gång du beklagar dig över den såkallade främlingsfientligheten under 90-talet, ställ istället frågan, VARFÖR kände svenska män (som inte var lika feminiserade som de är idag) som de gjorde?

Var det för att man redan då insåg att invandrare inte var förmögna att anpassa sig? Var det för att man redan då insåg att, vänta lite nu, INGEN har frågat oss om vi vill importera hundratusentals svartmuskiga oassimilerbara kebabtekniker.

Multikulturalism är cancer och återvandring är ett måste. #NEJUT #AfS #SD2022

Ps. Ställ även frågan, vad skulle ditt skitland göra om de vart tvungna att ta emot 50k feminiserade män från söder och 50k skogstokiga feminister från Östermalm?

Vänligen /En Iranier (Så du inte inte grinar över att Ivar's kommentarsfält är full av skinheads).

Expand full comment