Rak höger med Ivar Arpi
Under all kritik
Regeringen sviker barnen med könstillhörighetslagen
10
0:00
-51:24

Regeringen sviker barnen med könstillhörighetslagen

Anna-Karin och Ivar pratar om könstillhörighetslagen som bereds i riksdagen. M och L struntar i SD och KD och lägger fram lagen i riksdagen, men duckar intervjuer och debatter.
10

I detta avsnitt av Under All Kritik diskuterar Anna-Karin och Ivar könstillhörighetslagen som för närvarande bereds i riksdagen. Lagen syftar till att sänka åldergränsen till 16 år – om vårdnadshavaren samtycker. Röstas den igenom kommer man inte längre behöva ha en könsdysforidiagnos för att byta juridiskt kön. Trots att SD och KD är motståndare, har Moderaterna och Liberalerna bestämt sig för att gå vidare med förslaget – men i riksdagen. Men ansvariga ministrar i M och L vägrar att ställa upp på intervjuer och debatter för att förklara hur de tänker. Till och med S-kvinnor, med Annika Strandhäll som ordförande, har svängt i frågan.

Kritiker menar att förslaget kan ha allvarliga konsekvenser för barn och unga, samt pekar på att det saknas vetenskaplig grund. Det kan dessutom få konsekvensen att fler drabbas av könsdysfori.

Förslaget innebär dessutom en begränsning av individens frihet och identitet. Könsideologin som ligger bakom låser in barn och unga i snäva kategorier. Skolverkets stödmaterial till lärare uppmanar dem att bekräfta elevers könsidentitet och att helt undvika könskategorier.

Så politikerna har ansvaret för den föreslagna lagen. Risken för bidragsfusk och falska identiteter samt den naiva föreställningen om att alla ansöker om könsidentitetsändring av goda skäl diskuteras. Slutligen betonas vikten av att politikerna deltar i debatten och tar ansvar för sina beslut.

Bli prenumerant!


Rak höger expanderar

"Rak höger med Ivar Arpi" började som ett soloprojekt, men såhär tre år in har publikationen vuxit rejält. Nästan 21 000 prenumeranter har visat att det finns en efterfrågan på vad vi gör, vilket är otroligt roligt.

Sedan ungefär ett år tillbaka har

och varit återkommande skribenter, vars texter och granskningar har fått stort genomslag både hos er läsare och i andra sammanhang.

I takt med att fler har blivit betalande prenumeranter kan Rak höger fortsätta att bygga ut sin verksamhet. De tre nya skribenterna är

, och .

Utöver det viktigaste, att det ger mer läsning till prenumeranterna, tycker jag personligen att det är kul att få kollegor. Rak höger är inte längre ett soloprojekt, utan en större publikation som samlar allt fler.

Jag vill också passa på att påminna vad som gör oss annorlunda. Vi får inget presstöd, vi tar inte emot pengar från någon intresseorganisation eller lobbygrupp. Det är endast tack vare er prenumeranter vi kan fortsätta vara självständiga röster i en konform samtid. Så stort tack för att ni är med, utan er hade det inget av detta varit möjligt.

Bli prenumerant!

Den som vill stötta oss på andra sätt än genom en prenumerationer får gärna göra det med Swish, Plusgiro, Bankgiro, Paypal eller Donorbox.

Swishnummer: 123-027 60 89

Plusgiro: 198 08 62-5

Bankgiro: 5808-1837

Paypal funkar också!

Donorbox funkar också!

För den som föredrar att använda Swish, Plusgiro eller Bankgiro även för vanliga prenumerationer så går det också utmärkt. Märk insättningen med “Substack” och din mejladress. I dagsläget är det årsprenumeration och mecenatnivå som är lättast för mig att administrera på det viset.


Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)

10 Comments
Rak höger med Ivar Arpi
Under all kritik
Anna-Karin Wyndhamn och Ivar Arpi slår både näven och handväskan i bordet om aktuella och rykande inaktuella händelser.