Rak höger med Ivar Arpi
Under all kritik
PR-byrån som kan stava till Nietzsche
4
0:00
-1:07:34

PR-byrån som kan stava till Nietzsche

Anna-Karin ser en byråkrati som måste förändras i grunden. Ivar har läst om PR-byrån vars medarbetare finns överallt, eller åtminstone på tre stora kultursidor.
4

Problemet är inte att studenter är aktivister eller blir arga och kränkta. Så kommer det alltid att vara, och har nog alltid varit i någon mån. Anna-Karin ser i stället en universitetsbyråkrati som måste förändras i grunden, som inte bara ska stirra på diskrimineringslagen, utan även värna den akademiska friheten.

Ivar har läst om PR-byrån vars medarbetare finns överallt, eller åtminstone på tre stora kultursidor. Kan någon sägas stå över jävsförhållanden? När är det rimligt att deklarera vilka kopplingar man har? Varför måste inte våra riksdagspolitiker rapportera om vilka lobbyister de träffar? Och är ideologiska övertygelser något som alltid ingår i ens syn på världen eller är det något som läggs till som garnering utöver ens världsåskådning? Vad hade Platon sagt?

Bli prenumerant


Lite mer om podden

Varje torsdag kommer ett nytt avsnitt där vi tar upp både aktuella och rykande inaktuella händelser. Den röda tråden är våra kritiska blickar.

Nu har vi ju just börjat, men tanken är också att interagera med er lyssnare. Vi vill gärna ha era frågor och tankar, som ni kan skicka i textform eller som ljudklipp, till underallkritikpodd@gmail.com. Tack till er som hört av er! Det ger värdefull input.

Podden är en del av Rak höger, som är Sveriges allra minsta mediehus (till och med mindre än Kvartal). Så nu som redan prenumererar på Rak höger får automatiskt en prenumeration även på Under all kritik. Men man kan såklart prenumerera bara på Under all kritik också, om man föredrar det.

Podden går att hitta i appar där poddar finns. Eller så kan man lyssna i Substackappen, om man vill.

Skriv gärna en recension i Apple Podcasts, så hjälper ni andra att hitta podden!


En sista sak…

Om du tycker att det du tar del av här är värdefullt, så överväg gärna att bli en betalande prenumerant. Det är tack vare dig som jag och de andra på Rak höger, där Under all kritik alltså ingår, kan fortsätta vara självständiga röster.

Låt vårkänslorna ge dig en rak höger!

Uppgradera prenumerationen


Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)

4 Comments
Rak höger med Ivar Arpi
Under all kritik
Anna-Karin Wyndhamn och Ivar Arpi slår både näven och handväskan i bordet om aktuella och rykande inaktuella händelser.