Rak höger med Ivar Arpi
Under all kritik
Parallella liv i parallella kollektiv
3
0:00
-1:11:20

Parallella liv i parallella kollektiv

Anna-Karin rapporterar från den tystade stadsdelen Angered. Ivar har benat i vad det är som får de flesta kollektiv att upplösas efter bara ett par år.
3

I tisdags publicerades ett reportage i DN där man fick titta in hos ett av kollektiven som inspirerade till Stjärnberg i Händelser vid vatten, som nyligen visades som tv-serie på SVT. Ivar har läst in sig på forskningen om vad som får vissa kollektiv att överleva, medan de flesta blir upplösta efter bara ett par år. Och hur mäter man egentligen framgång på området?

Anna-Karin har lyssnat på Kalibers granskning Den tystade staden. Det handlar om hur kriminella gäng påverkar samhället, hur de hotar och skrämmer kommunens personal till tystnad, samtidigt som de ansvariga duckar.

Bli prenumerant!


Lite mer om podden

Varje torsdag kommer ett nytt avsnitt där vi tar upp både aktuella och rykande inaktuella händelser. Den röda tråden är våra kritiska blickar.

Nu har vi ju just börjat, men tanken är också att interagera med er lyssnare. Vi vill gärna ha era frågor och tankar, som ni kan skicka i textform eller som ljudklipp, till underallkritikpodd@gmail.com. Tack till er som hört av er! Det ger värdefull input.

Podden är en del av Rak höger, som är Sveriges allra minsta mediehus (till och med mindre än Kvartal). Så nu som redan prenumererar på Rak höger får automatiskt en prenumeration även på Under all kritik. Men man kan såklart prenumerera bara på Under all kritik också, om man föredrar det.

Podden går att hitta i appar där poddar finns. Eller så kan man lyssna i Substackappen, om man vill.

Skriv gärna en recension i Apple Podcasts, så hjälper ni andra att hitta podden!


En sista sak…

Om du tycker att det du tar del av här är värdefullt, så överväg gärna att bli en betalande prenumerant. Det är tack vare dig som jag och de andra på Rak höger, där Under all kritik alltså ingår, kan fortsätta vara självständiga röster.

Låt vårkänslorna ge dig en rak höger!

Uppgradera prenumerationen


Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)

3 Comments
Rak höger med Ivar Arpi
Under all kritik
Anna-Karin Wyndhamn och Ivar Arpi slår både näven och handväskan i bordet om aktuella och rykande inaktuella händelser.