15 Comments
Mar 23Liked by Ivar Arpi

Utmärkt att ni tar upp det här. Jag är läkare och har även arbetat några år som barnkirurg. Aldrig hade jag kunna drömma om att mitt parti Moderaterna skulle bli ondskans parti.

Av någon sorts politiskt taktiska skäl driver man igenom en lag som kommer att göra så många olyckliga. Jag är glad att jag är pensionär så jag slipper uppleva skandalen på nära håll - men ledsen över att man med berått mod kan göra så här. Kommer naturligtvis att lämna partiet om detta blir verklighet.

Expand full comment

Politikerna på den nivån har möjlighet att kalla in polischef och ÖB på möte på direkten. Samma med alla andra myndighetschefer eller vilka experter de vill. Ändå lägger man ner försvaret, förstör energisystemet, skolan, vården och nu detta... Jag förstår inte hur dessa politiker resonerar. Förstår heller inte hur de kan få komma undan med det.

Jag förstår ingenting. Inte ens era förklaringar hjälper:(

Expand full comment

Fullkomligt omdömeslöst av M och L! Finns ingen evidens för att detta skulle gynna vare sig individen eller samhället! Det finns två kön punkt! Vad folk känner sig som är deras egen ensak!Man kan inte tvinga omgivningen att omköna en individ med könskaraktäristika uppenbara för alla utom för den enskilde!Gyllene tillfälle för kriminella att byta identitet! Hur gör man i sportsammanhang? Vansinnigt!

Expand full comment

Tragiskt, att sveriges politiker förnekar biologiska fakta, beprövad erfarenhet och sunt förnuft. Ett förvirrat folk går sitt öde till mötes.

Expand full comment

Ett vettlöst förslag som återigen avslöjar att M ibland visar på en faktfullkomlighet värdig S. Förslaget riskerar inte bara barns framtid. Regeringens framtid lär också i hög grad hotas med utspel som detta.

Expand full comment

En demonstration över hela landet behövs! Hoppas några orkar och organisera en sådan. Så får vi andra visa med vår närvaro hur fel det är att stifta en sådan lag på så osäkra fakta och så skadliga effekter. Vi är nog många som känner till eller känner väl personer som ångrat sina könsförändringsönskningar.

Expand full comment

Vem är det då som driver denna fråga? Någon lobbyorganisation?

Expand full comment
author

RFSL och Transammans är två av de stora aktörerna.

Expand full comment

Med största sannolikhet samt att man vill framstå som progressiv! L har en del suspekta individer med suspekta åsikter Kan möjligen vara ett löfte till L för att gå med på något annat förslag!

Expand full comment

Bedrövligt, helt enkelt. Trodde aldring M skulle driva en sån fråga! Får nog byta parti vad det verkar, heder till KD o SD som står upp mot dårskapen!

Expand full comment

Har ni möjligen fått tag i propen som det skall röstas om? Jag har sökt, men bara hittat en från 2021 eller om det var 2022 - är det samma prop som omarbetats? För uppenbarligen har förslaget inte seglat igenom. En parentes - ett lagförslag läggs alltid fram till riksdagen, men har man majoritet i de egna leden så blir det ju inga problem. Här måste man dock söka stöd hos oppositionen.

Det är märkligt att ingen talar om hur det gick i Skottland förra året. En liknande lag skulle röstas igenom, men stoppades tillslut i det brittiska parlamentet, bl a ansågs det skapa problem att olika delar av UK skulle ha olika regler i enfrågeparti som denna. Men det som blev the tipping point var att en våldtäktsdömd bjässe till man, som plötsligt uppträdde i peruk och rosa kläder och självidentifierade som kvinna, enligt lagen skulle komma att avtjäna sitt straff i ett kvinnofängelse. Jag kommer inte exakt ihåg detaljerna, men i princip var det detta det handlade om. Lagförslaget föll alltså i sista minuten.

Expand full comment

Oops, my bad, detta är alltså inte en proposition från regeringen, utan ett utskottsförslag! Stollerier.

Expand full comment

I en fråga som denna … autokorrekt … puh.

Expand full comment

Bra skrivet. Jag tror det här förslaget faller. Det är helt enkelt alltför korkat.

Expand full comment

nu kommer splittringen, slag i slag, mitt i nyllet , först teodoresco/kd , o nu detta, l var förstås inget oväntat men m ?????? efter katastrofen reinfeldt, bildt m.fl

Expand full comment