Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
Landet där vad som helst kan hända
10
0:00
-55:44

Landet där vad som helst kan hända

Journalisten Lars Åberg är en skarp samhällsskildrare som ofta varit åratal före sin tid. Han har också skrivit ett antal böcker om USA, men läget i Sverige fick honom att alltmer vända blicken hemåt.
10
Lars Åberg. Foto: Marias Annas/Karneval förlag

Journalisten Lars Åberg är en skarp samhällsskildrare som ofta varit åratal före sin tid. Han har också skrivit ett antal böcker om USA, men läget i Sverige fick honom att vända blicken hemåt. Vi pratar om vilda västern, cowboys och indianer och om ett Sverige där kriserna numera avlöser varandra.

Bli prenumerant


Citatet i podden

Jag lyckades massakrera citatet om civilisation och vildmark, även om innebörden var ungefär rätt. Efter att vi hade spelat in hittade jag det korrekta citatet:

All America lies at the end of the wilderness road, and our past is not a dead past, but still lives in us. Our forefathers had civilization inside themselves, the wild outside. We live in the civilization they created, but within us the wilderness still lingers. What they dreamed, we live, and what they lived, we dream.

― T. K. Whipple


En sista sak…

Om du tycker att det du tar del av här är värdefullt, så överväg gärna att bli en betalande prenumerant. Det är tack vare dig som jag och de andra på Rak höger, där även Under all kritik ingår, kan fortsätta vara självständiga röster.

Låt sommaren ge dig en rak höger!

Uppgradera prenumerationen


Inför varje podd…

Inför varje avsnitt av podden diskuterar jag ämnet med er och tar med era frågor till samtalet. Det ni behöver göra för att delta i samtalet är att ladda ned Substackappen och vara med i Rak högers chatt. Många är redan med, men jag hoppas givetvis på fler.

För att gå med i chatten behöver du ladda ner Substackappen, som nu finns tillgänglig för både iOS och Android. Chattar skickas via appen, inte e-post, så slå på push-notiser så att du inte missar konversationen när den händer.


How to get started

  1. Download the app by clicking this link or the button below. Substack Chat is now available on both iOS and Android.

Get app

  1. Open the app and tap the Chat icon. It looks like two bubbles in the bottom bar, and you’ll see a row for my chat inside.

  1. That’s it! Jump into my thread to say hi, and if you have any issues, check out Substack’s FAQ.

Join chat


Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)

10 Comments
Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
Ivar Arpi i samtal med vänner och fiender. Utan filter eller skygglappar.