Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
Klanens fantomsmärtor och individens födelse
4
0:00
-1:20:22

Klanens fantomsmärtor och individens födelse

Tvekampen mellan klan och individ, släkt och stat, har pågått sedan västerlandets födelse. I en ny bok visar Johan Lundberg hur tanken om en fristående individ tar form i litteraturen genom historien.
4

Tvekampen mellan klan och individ, släkt och stat, har pågått sedan västerlandets födelse. I en ny bok – Individens födelse (Timbro) – visar Johan Lundberg hur gestalten – den från alla band fristående – individen tar form i litteraturen genom historien. Vi pratar även om Ljusets fiender (Timbro 2013), och hur den boken hämmade hans möjligheter inom akademin, trots att han fått rätt på punkt efter punkt. Vad säger det om universitetet egentligen? Om detta och mycket annat handlar dagens podd.


En sista sak…

Om du tycker att det du tar del av här är värdefullt, så överväg gärna att bli en betalande prenumerant. Det är tack vare dig som jag och de andra på Rak höger, där även Under all kritik ingår, kan fortsätta vara självständiga röster.

Låt sommaren ge dig en rak höger!

Uppgradera prenumerationen


Inför varje podd…

Inför varje avsnitt av podden diskuterar jag ämnet med er och tar med era frågor till samtalet. Det ni behöver göra för att delta i samtalet är att ladda ned Substackappen och vara med i Rak högers chatt. Många är redan med, men jag hoppas givetvis på fler.

För att gå med i chatten behöver du ladda ner Substackappen, som nu finns tillgänglig för både iOS och Android. Chattar skickas via appen, inte e-post, så slå på push-notiser så att du inte missar konversationen när den händer.


How to get started

  1. Download the app by clicking this link or the button below. Substack Chat is now available on both iOS and Android.

Get app

  1. Open the app and tap the Chat icon. It looks like two bubbles in the bottom bar, and you’ll see a row for my chat inside.

  1. That’s it! Jump into my thread to say hi, and if you have any issues, check out Substack’s FAQ.

Join chat


Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)

4 Comments
Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
Ivar Arpi i samtal med vänner och fiender. Utan filter eller skygglappar.