Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
Jojje Olsson: "Den svenska brottsligheten vore otänkbar på Taiwan"
5
0:00
-1:16:58

Jojje Olsson: "Den svenska brottsligheten vore otänkbar på Taiwan"

I dagens podd pratar jag med Jojje Olsson som med stigande oro bevakat Kina i många år. Och kanske beror det på att han fått lite distans, men han är även en klarsynt betraktare av Sverige.
5
Jojje Olsson. Foto: Jonas Eng

I dagens podd pratar jag med Jojje Olsson som bland annat är Expressens korrespondent på Taiwan med bevakning av Kina. Kanske beror det på att han fått lite distans, men han är också en klarsynt betraktare av Sverige. Vi pratar bland annat om varför han menar att den svenska brottsligheten och våldsvågen inte hade kunnat ske på Taiwan.

Jojje var en av dem jag inspirerades av när jag drog igång Rak höger här på Substack. Förutom att skriva regelbundet för Expressen och Fokus, så driver han

som är den främsta nyhetssidan på svenska för nyheter om Kina. Och det var hans nyhetsbrev, som numera också finns här på Substack, som bidrog särskilt till att jag själv började med mitt eget nyhetsbrev. Det kostar förvisso en slant att få ta del av veckobreven, men det har det verkligen varit värt för mig. Allt som rör Kina kommer bara bli ännu viktigare att ha koll på framöver. Då är guider som Jojje Olsson, som behärskar språket och förstår landet, värda sin vikt i guld.

Här kan man följa honom på Twitter/X.

Här kan man läsa Kinamedia.

Trotsa Kina, bli prenumerant!


Förra poddavsnittet med Jojje Olsson

Share


Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)

5 Comments
Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
Ivar Arpi i samtal med vänner och fiender. Utan filter eller skygglappar.