Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
Hur ofta tänker du på romarriket, Daniel Hermansson?
2
0:00
-1:34:20

Hur ofta tänker du på romarriket, Daniel Hermansson?

Han är den ena hälften av Historiepodden och aktuell med boken "De kom, de såg, de segrade" om fyra antika fältherrar. Helt rätt person att fråga allt man velat veta om romarriket, helt enkelt.
2
Daniel Hermansson. Foto: Peter Cederling

Daniel Hermansson är gymnasieläraren som blivit en av landets mest folkkära folkbildare genom Historiepodden, som är en av Sveriges absolut populäraste poddar. Det är en sån där podd man får rekommenderad från alla möjliga håll och kanter, nu senast var det två av mina svägerskor som pratade om den. I dagens podd pratar vi mest om antiken och romarriket, eftersom Hermansson just kommit ut med boken De kom. De såg. De segrade – Vad antikens fältherrar lär oss om makten och människan (Volante).

Den handlar om fyra av de allra största fältherrarna genom tiderna: Alexander, Hannibal, Scipio Africanus och Julius Caesar. Men persongalleriet är givetvis större än så. Det är en otroligt medryckande bok, med samma berättarglädje som präglar Historiepodden. Om ni gillar det här avsnittet kommer ni garanterat att gilla boken.

Korsa rubicon, bli prenumerant!


En sista sak…

Om du tycker att det du tar del av här är värdefullt, så överväg gärna att bli en betalande prenumerant. Det är tack vare dig som jag och de andra på Rak höger, där även Under all kritik ingår, kan fortsätta vara självständiga röster.

Låt hösten ge dig en rak höger!

Uppgradera prenumerationen


Inför varje podd…

Inför varje avsnitt av podden diskuterar jag ämnet med er och tar med era frågor till samtalet. Det ni behöver göra för att delta i samtalet är att ladda ned Substackappen och vara med i Rak högers chatt. Många är redan med, men jag hoppas givetvis på fler.

För att gå med i chatten behöver du ladda ner Substackappen, som nu finns tillgänglig för både iOS och Android. Chattar skickas via appen, inte e-post, så slå på push-notiser så att du inte missar konversationen när den händer.


How to get started

  1. Download the app by clicking this link or the button below. Substack Chat is now available on both iOS and Android.

Get app

  1. Open the app and tap the Chat icon. It looks like two bubbles in the bottom bar, and you’ll see a row for my chat inside.

  1. That’s it! Jump into my thread to say hi, and if you have any issues, check out Substack’s FAQ.

Join chat


Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)

2 Comments
Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
Ivar Arpi i samtal med vänner och fiender. Utan filter eller skygglappar.