Rak höger med Ivar Arpi
Under all kritik
Hotas demokratin av att ölkunskap slopas?
1
0:00
-37:06

Hotas demokratin av att ölkunskap slopas?

Anna-Karin Wyndhamn och Ivar Arpi diskuterar Mats Perssons utspel om att färre borde läsa fristående kurser, och att medel ska omfördelas till samhällsviktiga program.
1

I dagens avsnitt av Under all kritik diskuterar Anna-Karin Wyndhamn och Ivar Arpi utbildningsminister Mats Perssons debattartikel om att färre borde läsa fristående kurser. De diskuterar fördelarna och nackdelarna med fristående kurser, den akademiska friheten, resursfördelning inom högskolan och om behovet av ingenjörer och sjuksköterskor möjligen är större än av experter på vampyrer, ölsorter och golfkunskap.

De tar även upp problematiken med den intellektuella innaveln inom humaniora och samhällsvetenskap.

Vissa har kritiserat Mats Perssons förslag som “ett hot mot demokratin”, och detta diskuteras. Kanske har någon förläst sig på vinkunskap, för att nå den slutsatsen. Samtalet avslutas med en diskussion om den pågående utredningen om cancelkultur och behovet av mer självförtroende och handlingskraft från utbildningsministern.

Bli prenumerant!


Rak höger expanderar

I takt med att fler blir betalande prenumeranter har Rak höger kunnat expandera med fler skribenter och mer innehåll. Vi får inget presstöd, vi tar inte emot pengar från någon intresseorganisation eller lobbygrupp. Det är endast tack vare er prenumeranter vi kan fortsätta vara självständiga röster i en konform samtid. Så stort tack för att ni är med, utan er hade det inget av detta varit möjligt.

Den som vill stötta oss på andra sätt än genom en prenumeration får gärna göra det med Swish, Plusgiro, Bankgiro, Paypal eller Donorbox.

Swishnummer: 123-027 60 89

Plusgiro: 198 08 62-5

Bankgiro: 5808-1837

Eller klicka här för att prenumerera!


Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)

1 Comment
Rak höger med Ivar Arpi
Under all kritik
Anna-Karin Wyndhamn och Ivar Arpi slår både näven och handväskan i bordet om aktuella och rykande inaktuella händelser.