Rak höger med Ivar Arpi
Under all kritik
Folklistans flygande start i EU-valet
2
0:00
-1:01:39

Folklistans flygande start i EU-valet

Folklistan utmanar de etablerade partierna i EU-valet. Kommer Sara Skyttedal och Jan Emanuel lyckas ta sig in Europaparlamentet? Kan de hålla ihop? Om detta handlar dagens avsnitt.
2
Sara Skyttedal och Jan Emanuel från Folklistan. Foto: SVT

I dagens avsnitt pratar Anna-Karin och Ivar om Folklistan. Partiet som kommit från ingenstans och helt tagit över medieutrymmet inför EU-valet. Förstakandidat är Jan Emanuel, vars tidigare partihemvist var Socialdemokraterna. Hans “running mate” är Sara Skyttedal, som länge varit tongivande inom KD och har en mandatperiod i Europaparlamentet bakom sig.

Vi pratar om att folklighet inte nödvändigtvis handlar om inkomst eller yrke, utan snarare om att kunna kommunicera med och representera vanligt folk. Likheterna Folklistan har med både Junilistan och Ny Demokrati. Om att politiker behöver vara tydliga med sina värderingar och ha klart för sig själva vad de vill förändra. Dessutom om journalisters illa dolda förakt för Sara Skyttedal och Jan Emanuel. Och mycket mer.

Bli prenumerant!


Rak höger expanderar

I takt med att fler blir betalande prenumeranter har Rak höger kunnat expandera med fler skribenter och mer innehåll. Vi får inget presstöd, vi tar inte emot pengar från någon intresseorganisation eller lobbygrupp. Det är endast tack vare er prenumeranter vi kan fortsätta vara självständiga röster i en konform samtid. Så stort tack för att ni är med, utan er hade det inget av detta varit möjligt.

Den som vill stötta oss på andra sätt än genom en prenumeration får gärna göra det med Swish, Plusgiro, Bankgiro, Paypal eller Donorbox.

Swishnummer: 123-027 60 89

Plusgiro: 198 08 62-5

Bankgiro: 5808-1837

Eller klicka här för att prenumerera!


Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)

2 Comments
Rak höger med Ivar Arpi
Under all kritik
Anna-Karin Wyndhamn och Ivar Arpi slår både näven och handväskan i bordet om aktuella och rykande inaktuella händelser.