3 Comments

Jag har arbetat på svenska småorter på landsbygden 2010-2012 och därefter 2016. Jag gör inte om det. Utveckling är sorglig och skrämmande. Ja, du borde prata persiska eller arabiska för att bäst kunna kommunicera där, men det är inte roligt eller glädjande alls. Känslan är att det trygga fina Sverige inte finns längre och att en annan kultur har tagit över. Jag hade 2016 lika väl kunnat arbeta i något land i mellanöstern eller Nordafrika. Det är Sveriges grav som grävs på den tidigare så vackra, trygga och mysiga landsbygden.

Expand full comment

Det handlar inte om en höger-vänster eller demografi fråga, det handlar om sunt förnuft!

Ett bra exempel är att Danmarks socialdemokratiska statsminister har öppet gått ut i nu efterhand och ursäktat till sina kärnväljare att dom lämnat socialdemokratin för dansk folkeparti, detta för att S migrationspolitik var för svag i början av 2000 talet. Samtidigt har Dk i princip stängt gränserna för asylflyktningar åberopande dublinfördraget. Idag påskyndat den hårda migrationspolitiken när dk ser konsekvenserna och använder sSverige som skräckscenario. Samma flykt från S till Sverigedemokraterna har hänt i Sverige.

Om någon gjorde en benchmarks jämförelse av socialdemokratiska statsministrars politik mellan Sverige och Danmark hade nog funnit att Dk`s Socialdemokrater ligger bortom Sd i Sverige.

Expand full comment

En sådan extrem skillnad i politik o debattklimat mellan grannländer är inte bra, det fungerar inte.

Expand full comment