Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
En unik inblick i Sveriges undre värld
6
0:00
-53:16

En unik inblick i Sveriges undre värld

Barnsoldater som mördar gratis, ostraffade "svennar" som knarkkurirer, tjejer som går under radarn och ständiga cykler av blodshämnd. I sin nya bok avtäcker Diamant Salihu den undre världens inre liv.
6

I sin förra bok Tills alla dör (Mondial 2021) fokuserade Diamant Salihu, till vardags journalist på SVT, på de utsatta områdena på Järvafältet, och särskilt konflikten mellan Dödspatrullen och Shottaz. I den nya boken – När ingen lyssnar (Mondial) – ligger fokus på vad som skedde när man lyckades knäcka de krypterade tjänsterna Encrochat, Anom och Sky ECC. Nätverken såg annorlunda ut än vad man hade trott, och mängden narkotika som smugglades in i landet var tio gånger större än vad polisen uppskattat. Efterfrågan är uppenbarligen hög. Över 400 personer har hittills dömts med bevisning från de krypterade tjänsterna, men en paradoxal konsekvens har varit ökat våld och kaos. Hur hänger det ihop?

I dagens podd pratar vi om detta och mycket mer. Och det är särskilt roligt att ha Diamant Salihu som gäst, eftersom han faktiskt var Rak högers allra första poddgäst för ett par år sedan.

Bli prenumerant!


Min förra intervju med Diamant Salihu:


Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)

6 Comments
Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
Ivar Arpi i samtal med vänner och fiender. Utan filter eller skygglappar.