6 Comments

Håller inte med. Vi har terrordåd med islamistiska förtecken varje dag. Skolor brinner(i snitt en och enhalv skola per dag). Kyrkor brinner. Bilar brinner. Alla bomber som sprängs är inte gängrelaterade. Inte heller de avskyvärda våldtäkterna. Och förnedringsrånen mot unga. Och äldre.

I min bok är det terror. Islamistiskt hat mot Sverige och svenskar och vårt sätt att leva.

I övrigt håller jag med. Inte en millimeter ska dom få. Inte ett enda kommatecken ska ändras på.

Expand full comment

Väl formulerat! Sedan har vi ju stora problem med kriminalitet som till stor del styrs av kriminella klaner vilka oftast verka komma från muslimska länder. Denna typ av kriminalitet har egentligen ganska stora likheter med terror och hanteras på samma räddhågsna sätt som islamismen. Det är uppenbart att dessa grupperingar inte respekterar svenska lagar och normer utan tycker att det bra att det är så enkelt att lura naiva tjänstemän och utnyttja våra skyddsnät som en enkel inkomstkälla. Frågan är vad som behöver göras för att få politiker och tjänstemän att förstå hur pass lättlurade de är och har varit de senaste 20-25 åren?

Expand full comment

Mycket bra Ivar!

Vi är ett fegt folk, och har varit alltsedan vi gav efter för tyskarna att attackera våra grannar på 40-talet.

Det är dags att stå upp för vårt land, annars är det snart inte vårt land längre.

Expand full comment

Tack Ivar!

Expand full comment

Ytterligare lager i detta är att de grupper övriga etnicitete (och de är många det både som grupper och antal) som invandrat till Sverige med kulturella levnadsmönster som redan i hemlandet påminner mer om våra snudd på ALDRIG ges utrymme att kommentera sin syn på detta skeende. Det är konstant de uppenbara kontrahenterna. Imamen eller SD:aren. "Ortentjejen med slöja" eller "Grumsgrabben med keps". Det är aldrig iraniern som ägt pizzerian i Grums i 15-20 år.

Och att det inte är en tillfällighet i dagens medialandskap vet jag att alla som läser detta förstår.

Expand full comment

Detta inlägg säger kanske mer om det liv jag lever och min personliga inställning men faktum är att jag inte hört någon som uttryckt rädsla på grund av den ökade terrorhotnivån. Tror snarare att det kan vara kontraproduktivt och farligt på sikt. Eftersom jag och andra inte märker av det kan vi ta onödiga risker i en situation som det verkligen är befogat att vara rädd. Själv blir jag mycket mer påverkad av den kriminalitet som grasserar runt om i Malmö. Polishelikopter som ofta cirklar över stan, detonationer som hörs mitt i natten, utryckningsfordon med påslagna sirener osv

Expand full comment