Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
Den svenska adoptionsskandalen fortsätter
0:00
-44:12

Den svenska adoptionsskandalen fortsätter

I en ny bok har journalisten Agnes Arpi pratat med adopterade svenskar som är kritiska till den internationella adoptionsindustrin. Men trots alla oegentligheter fortsätter Sverige med adoptionerna.
Agnes Arpi. Foto: Ellika Henrikson/Verbal förlag

Sverige är det land i världen som har flest adopterade i förhållande till sin befolkning. Länge har berättelserna om adoption enbart handlat om att ge kärlek och en bättre framtid till ett utsatt barn. Men när fler av de adopterade har blivit vuxna samtidigt som internationella skandaler kring adoptioner avslöjas börjar debatten ta en annan riktning.

I en ny bok – De kritiska: berättelser om internationell adoption (Verbal) – har journalisten Agnes Arpi intervjuat elva adopterade svenskar. De berättar om sina personliga erfarenheter och analyserar fenomenet.

Bli prenumerant


Ett tidigare avsnitt med Agnes Arpi

Intervju med Patrik Lundberg om adoptioner


Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)

0 Comments
Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
Ivar Arpi i samtal med vänner och fiender. Utan filter eller skygglappar.