Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
Den amerikanska vänstern har radikaliserats
4
0:00
-1:00:29

Den amerikanska vänstern har radikaliserats

I en ny bok – Skymning i Amerika – skildrar Malin Ekman hur den amerikanska vänstern, och Demokraterna, radikaliserats under de senaste åren. Det krävs två poler för att ett samhälle ska polariseras.
4
Malin Ekman. Foto: Agaton Ström

I en ny bokSkymning i Amerika: berättelser om ett annat USA (Volante) – skildrar Malin Ekman, till vardags USA-korrespondent på Svenska Dagbladet, hur den amerikanska vänstern, och Demokraterna, radikaliserats under de senaste åren:

[Boken] handlar om hur det demokratiska partiet förändrats parallellt med det republikanska och om hur det amerikanska samhället i vissa avseenden såg ut att föras längre vänsterut än det svenska.

I Sverige har fokus legat på den amerikanska högern och Donald Trump, vilket inte var så märkligt när han var president. Men det krävs två poler för att ett samhälle ska polariseras, och de båda sidorna påverkar givetvis varandra. Detta handlar Ekmans bok och dagens podd om.

Bli prenumerant


En sista sak…

Om du tycker att det du tar del av här är värdefullt, så överväg gärna att bli en betalande prenumerant. Det är tack vare dig som jag och de andra på Rak höger, där även Under all kritik ingår, kan fortsätta vara självständiga röster.

Låt sommaren ge dig en rak höger!

Uppgradera prenumerationen


Inför varje podd…

Inför varje avsnitt av podden diskuterar jag ämnet med er och tar med era frågor till samtalet. Det ni behöver göra för att delta i samtalet är att ladda ned Substackappen och vara med i Rak högers chatt. Många är redan med, men jag hoppas givetvis på fler.

För att gå med i chatten behöver du ladda ner Substackappen, som nu finns tillgänglig för både iOS och Android. Chattar skickas via appen, inte e-post, så slå på push-notiser så att du inte missar konversationen när den händer.


How to get started

  1. Download the app by clicking this link or the button below. Substack Chat is now available on both iOS and Android.

Get app

  1. Open the app and tap the Chat icon. It looks like two bubbles in the bottom bar, and you’ll see a row for my chat inside.

  1. That’s it! Jump into my thread to say hi, and if you have any issues, check out Substack’s FAQ.

Join chat


Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)

4 Comments
Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
Ivar Arpi i samtal med vänner och fiender. Utan filter eller skygglappar.