8 Comments

Mycket bra skrivet. Vi är många som länge varnat för sharialagar, klansamhällen och hederskultur. UNT, Uppsala Nya Tidning, har uttryckligen vägrat att ta in debattartiklar kring dessa ämnen med hänvisning till att "det är ingen som har föreslagit att det ska finnas". Den typen av journalistik har i hög grad bidragit till det samhälle vi har idag. Naivitet,okunskap och en olycklig vänstervriden ideologi har i hög grad bidragit till en havererad invandringspolitik, som i sin tur är en starkt bidragande orsak till att samhällets utveckling närmar sig katastrof.

Expand full comment

En stat som dömer en som våldtagit en flicka tills hon nästan förblöder till samhällstjänst har inte bara retirerat från en del av sitt territorium, utan den har även retirerat från att utföra sitt grunduppdrag över hela det territorium den fortfarande kontrollerar. Ingen rimlig människa vill ge en sådan stat ett våldsmonopol; i ett sådant samhälle finns inget alternativ till ett privatiserande av våldet.

Expand full comment

Mordet på läkaren Karolin Hakim fick stor uppmärksamhet trots att det var långtifrån det första mordet men just eftersom det skedde i Slottstaden och offret hade ett respektabelt yrke och var kvinna kände sig många helt klart hotade på ett annat sätt än tidigare. Att hennes pojkvän var gravt kriminell och tillhörde det s.k Bröndby nätverket berättade media inget om. Därför så länge som vi gör denna skeva uppdelning ang kön etnicitet och musik vad som är acceptabelt eller ej kommer vi aldrig att lösa grundproblemet med våld.

Expand full comment

Hej.

Den intellektuella klassen, eller kasten, har i alla tider haft en romantiserande fäbless för något den aldrig kunnat, vågat eller velat vara del av på riktigt. Från göticismens illusioner om förfädernas leverne och tankar till dagens förminskande av invandrade brottslingar och terrorister som vore dessa någon slags moderna nobla vildar som endast kulturkoftor med rätt värdegrund kan civilisera.

Det är med samhällen som med odlingar. Kultur är ordning och natur är kaos. Kvickroten i din rosenrabatt följer sin natur och sina förutsättningar. Vill du inte ha kvickrot i rabatten så måste du rensa. Väntar du för länge med att rensa, ansa och tukta måste gräva bort alltihop, både ogräs och nyttoväxter och ögonfröjd.

Med trädgården kan du anlägga nytt, men med ett folkland som Sverige?

För tjugo år sedan informerade jag Malmöpolisen om att barn användes vid narkotikahandel, något jag kunde se både i arbetet, i mina kvarter och från mitt fönster. Malmöpolisens svar var - på bred skånska - ett sarkastiskt "Åouh vae tyjker dou vei skau göura åout dei dåou?". När jag svarade "Ert jobb, kanske?" fick jag veta av polisen att jag "Skulle passa mig".

Dagens övning: läs om hur Cesare Mori hanterade maffian.

Kamratliga hälsningar,

Rikard, fd lärare

Expand full comment

Jag såg just en artikel i Babylon Bee (Dec 2020) med titeln "Seattle Announces Reverse Purge Where One Night A Year Laws Will Be Enforced". Ungefär som Sverige.

Expand full comment

Sociologen Aje Carlbom bosatte sig i Rosengård på, tror jag, 90-talet och ca 2003, tror jag det var, publicerade han en text i DN med rubriken "Snart bor vi alla i enklaver".

På den tiden talades det också mycket om "balkanisering", om hur delar av ett land eller, om man så vill, ett territorium delas upp i etniska och religiösa enklaver, såsom det gick i samband med Jugoslaviens upplösning.

Processen slutade väl mer eller mindre i nya kartor och krigsförbrytarrättegångar i Haag.

Så hur kom de dementa folkpartisterna, sossarna och även moderaterna fram till att det var en strålande idé att göra Sverige mångkulturellt, mångreligiöst och mångetniskt? (Obs. beslutet fattades av riksdagen 1975 utan att väljarna upplystes, än mindre tillfrågades.)

Finns det några historiska exempel på att mångetniska och mångkulturella samhällen fungerar friktionsfritt? Belgien? Nordirland? Baskien? Katalonien? Indien? Turkiet?

Och varför bromsade man inte utvecklingen när man märkte tendenser till dagens enklavisering och polarisering? Varför gasade man istället, som i samband med den så kallade "flyktingkrisen" 2015?

Med tanke på den kollektiva skuld som följer med allmän rösträtt, så bär den etniska svenska majoriteten (dvs euro-svenskarna) en stor skuld till att tyska tidningar numera kallar Sverige "Europas farligaste land".

https://detgodasamhallet.com/.../bitte-assarmo.../

En tätplacering vi aldrig kommer att förlora, om jag tolkar tecknen rätt.

Expand full comment

Change Frick är med i TV (mötet på SVT).

Magdalena Andersson och övrigt avskräde: STÄNG NED!!!! Hur kan ett INTERNETTROLL få vara med i TV!!!! Han har politiska åsikter som vi inte gillar!!!!!

Yasin (en kidnappande, gängkriminell invandrare knuten till en av de värsta somaliska mördargängen i Sverige) som öppet skryter om mord och droghandel samt är dömd för att ha kidnappat och förnedrat svenska Einar.

Magdalena Andersson och övriga: "ja..det är ju ett konstuttryck?"

P3: HÄR ta alla våra priser!!!!! du kan rimma "gun" med "man" och "gräs" med "här. Riktigt musikaliskt geni!!!! Detta måste hyllas.

Expand full comment

Både de kulturjournalister och politiker som står upp för och vurmar så för gangsterrappen känns helt verklighetsfrånvända. Har någon av dessa personer någonsin befunnit sig i de miljöer som det rappas om och sett den verklighet som de som lever där upplever på riktigt? Det är ju lätt att stå på barrikaderna och försvara en genre när man inte själv blir utsatt av de kriminella element som verkar i området.

Expand full comment