8 Comments

Ni blir bara bättre & bättre

Rock on

Expand full comment

Tack för ett nyanserat och balanserat avsnitt. Mee Too har präglat mig när det gäller den här typen av frågor och jag sympatiserar ofta med männen och helst bläddrar jag bara förbi i nyhetsflödet.

Expand full comment

Var bara tvungen att skriva ner ett citat från Anna-Karin när hon ska beskriva några som går back stage och ligger med artisten.

Så himla mycket mer elegant beskrivet än jag själv någonsin kunnat beskriva det :). Så sitter jag inte och poddar heller, som tur är.

Tack för ännu ett bra avsnitt!

"Det är inte alldeles ovanligt att personer som har band. Eller som är i den branschen, har efterfester av ett slag som involverar att det kommer in personer som man tycker verkar aptitliga.

Som verkar vara väldigt begivna på artisten i fråga. Att någonting som har karaktären av en högst temporär förbindelse, eller relation, äger rum."

Expand full comment

Spanska fotbollsskandalen:

Det är långt ifrån alltid som jag orkar haka på och instämma i alla de påståenden om manliga sexuellt anstrukna övergrepp som cirkulerar. En gång läste jag i SvD hur en kvinna redogjorde för ett sexuellt övergrepp hon utsatts för. I kö till bussen hade en man berömt hur snygga hennes läderstövlar var. Den här gången är det ingen tvekan. Jag har sett inspelningen. Det hela ger utan någon som helst tvekan bilden av hur en självgod man som tagit sig upp tar sig helt oacceptabla friheter i vad som närmast ser ut att vara ett försök att armbåga fram sig själv till att få ta del av äran av världsmästerskapet. Skam över honom, SKAM över det förbund som först försökte försvara honom! Inte ens om den kvinna han kysste hade varit hans fru (vilket i sig varit anmärkningsvärt på grund av jäv i uttagningen) hade det varit acceptabelt att bete sig så. Han borde ha skickats ut med soporna omgående, tycker jag.

Expand full comment

Det är inte utan att man påminns om att det var just i Spanien som man roade sig med Inkvisitionen. En populär sport, som fått en renässans i form av MeToo, "Cancel-kultur" och "deplattformering" i största allmänhet. Ropen om förbud mot hädelse och krav på att bränna kättare blir allt mera högljudda

Expand full comment

Jo, Spanien bildades genom sammanslagning av två länder. Ferdinand var kung i det ena, Isabella drottning i det andra. De gifte sig och länderna "fusionerade". Båda var hysteriskt religiösa. Om jag minns historien rätt så drog det igång på riktigt då, med inkvisitionen. Fast i Sverige brände vi också häxor till dess att en man vid namn Urban Hjärne ingrep. Då var Sverige auktoritärt Lutherskt. Fast totalt sett håller jag med dig. Det finns nu bara ett straff på skalan för dessa upplysta liberaler, om man kan hänföra någon form av övertramp till #metoo-boxen. Eliminering. Precis som häxbränning. Anklagelsen räcker dessutom som bevis. Trots allt måste vi nu ändå se att det hela nu blev inspelat och inte går att vifta bort.

Expand full comment

”Ach so gern” betyder inte ”Åh så glad” utan ”Åh det skulle jag gärna”.

Dessutom hade han inte bandet Lindemann med sin svenske vän Peter Tägtgren utan han har det fortfarande. De spelar i Globen/Annexet den 5/12-23.

Det kan man lätt googla fram.

Expand full comment
author

Om Lindemann har återförenats så är det strålande nyheter! Men att de splittrades för några år sedan är bekräftat av dem själva. https://blabbermouth.net/news/peter-tagtgren-is-not-really-friends-with-till-lindemann-anymore-but-says-he-is-proud-of-their-collaboration

Expand full comment