Rak höger med Ivar Arpi
Under all kritik
Ärkebiskopen och materialismens gränser
13
0:00
-1:02:30

Ärkebiskopen och materialismens gränser

Anna-Karin och Ivar diskuterar intervjun med ärkebiskopen Martin Modéus i Svt:s 30 minuter. Kan man tro på Jesus återuppståndelse? Jungfrufödseln? Vilka gränser finns för materialismen?
13

“Det vet väl inte jag?” svarade ärkebiskopen Martin Modéus på frågan om hur Jesus återuppståndelse gick till. Intervjun i 30 minuter har diskuterats flitigt sedan den sändes för en vecka sedan. Svt:s ständige utfrågare Anders Holmberg ställde några frågor som sällan ställs i tv: hur gick jungfrufödseln till? Tror du på att Jesus återuppstod efter sin död? Hur kan du tro på det?

(Åtminstone var det nytt att journalisten som brukar grilla rikspolitiker om deras förehavanden och uppfattningar nu använde samma teknik mot ärkebiskopen.)

Julrabatt på prenumerationen!

Livet är fullt av mysterier, fortsatte Modéus i sitt svar, och tog upp kärleken och soluppgången som exempel. Kritiken lät inte vänta på sig. Poddkollegan Hanif Bali skrev på X: “Jag lackar på att han påstår att kärleken är ett mysterium. Det är ett däggdjursfenomen, betingat av hormonet oxytocin.”

Expressen tog det ett steg vidare och intervjuade en fysiker som fick förklara hur en solnedgång fungerar. Men var det verkligen detta ärkebiskop Modéus menade? Att han inte visste hur en solnedgång gick till?

Om detta och mycket annat handlar dagens avsnitt av Under all kritik.

(Nu tar Anna-Karin och Ivar en veckas julledighet, och är tillbaka torsdagen den fjärde januari igen.)

PS. Nu kan man även läsa podden, om man föredrar det. Men det är en autogenererad transkribering av Substacks egen AI, och därför finns en del fel i texten. Så ha överseende! DS.


Julstämning på Rak höger

Den nuvarande julens ande uppfyller just nu dessa spalter med sin närvaro. Därför är det nu 30 procents rabatt på en årsprenumeration på Rak höger! Unna dig själv eller ge bort till någon du vill göra glad! Eller varför inte en rak höger till någon du vill förarga?

Passa på så länge lagret räcker!

Teckna årsprenumeration


Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)

13 Comments
Rak höger med Ivar Arpi
Under all kritik
Anna-Karin Wyndhamn och Ivar Arpi slår både näven och handväskan i bordet om aktuella och rykande inaktuella händelser.