Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
Är moderniteten en kvinnofälla, Anna Björklund?
3
0:00
-1:32:27

Är moderniteten en kvinnofälla, Anna Björklund?

Blir vi olyckliga av individualismen? Vilka baksidor har kvinnlig frigörelse? Detta utforskar Anna Björklund i sin nya bok "Kvinnomanualen". I dagens podd pratar vi om den.
3
Anna Björklund. Foto: Annica Eklund/Bazar förlag

Det är svårt att få syn på kulturen man själv lever i. Det är luften man andas, vattnet man simmar i. Lättare då att se andras egenheter och fixeringar, än sina egna. Själv är man rimlig, andra är desto knepigare.

I sin nya bok – Kvinnomanualen (Bazar förlag) – lyckas Anna Björklund ändå få läsaren att se det invanda i ett nytt ljus. En rad teman avhandlas: mat, sex, arbete, kläder, moderskap, skönhet, hushåll och lycka. Är frigörelsen från alla familjeband och traditioner alltid frigörande? Vad har vi förlorat längs med vägen av all modernisering och rationalisering? Är världen människan skapar verkligen skapad för verkliga människor med verkliga, mänskliga behov?

Om detta och annat handlar dagens podd.


Anna Björklund var senast med i podden för ett år sedan. Då pratade vi om familjeliv, utbildning och barnuppfostran. Den som vill kan lyssna på avsnittet här.

Hon driver den relativt nystartade podden Puss puss podcast ihop med Anna Axfors.

Här kan man köpa Kvinnomanualen. Jag kan verkligen rekommendera den.


Jag mottar inga statliga bidrag eller annan finansiering, utan förlitar mig helt på er läsare och lyssnare. Genom att bli betalande prenumerant gör man det möjligt för mig att fortsätta vara en självständig röst.

Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)

3 Comments
Rak höger med Ivar Arpi
Rak höger med Ivar Arpi
Ivar Arpi i samtal med vänner och fiender. Utan filter eller skygglappar.