Rak höger med Ivar Arpi
Under all kritik
Agnes Wold: Könslagen får mig att skämmas för mitt land
5
0:00
-58:19

Agnes Wold: Könslagen får mig att skämmas för mitt land

Anna-Karin och Ivar pratar med Agnes Wold om könstillhörighetslagen, den bristfälliga evidensen bakom många av påståendena i transdebatten, hur genusideologi skiljer sig från feminismen, med mera.
5
Agnes Wold. Foto: Emelie Asplund

I dagens specialavsnitt pratar Anna-Karin och Ivar med Agnes Wold. Till vardags är hon läkare och professor i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet, men hon syns ofta i tidningsspalterna, i tv och inte minst på Twitter/X.

Nu senast är hon aktuell som en av de 54 som skrev under ett uppmärksammat upprop mot den nya könstillhörighetslagen. Vi frågar henne varför hon är kritisk till den. Samtalet handlar också om den bristfälliga evidensen bakom många av påståendena i transdebatten. Om hur genusideologi skiljer sig från feminismen och mycket annat.

Bli premiumprenumerant


Rak höger expanderar

I takt med att fler blir betalande prenumeranter har Rak höger kunnat expandera med fler skribenter och mer innehåll. Vi får inget presstöd, vi tar inte emot pengar från någon intresseorganisation eller lobbygrupp. Det är endast tack vare er prenumeranter vi kan fortsätta vara självständiga röster i en konform samtid. Så stort tack för att ni är med, utan er hade det inget av detta varit möjligt.

Den som vill stötta oss på andra sätt än genom en prenumeration får gärna göra det med Swish, Plusgiro, Bankgiro, Paypal eller Donorbox.

Swishnummer: 123-027 60 89

Plusgiro: 198 08 62-5

Bankgiro: 5808-1837

Eller klicka här för att prenumerera!


Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)

5 Comments
Rak höger med Ivar Arpi
Under all kritik
Anna-Karin Wyndhamn och Ivar Arpi slår både näven och handväskan i bordet om aktuella och rykande inaktuella händelser.